Smaczne filtry przeciwsłoneczne

Zielona herbata, warzywa i owoce bronią skórę przed wysuszeniem.

Przeciwutleniacze zawarte w dużych ilościach w zielonej herbacie oraz owocach i warzywach, neutralizują szkodliwy wpływ promieni UV na naszą skórę. Mogą stanowić znakomitą, dodatkową – a przy tym apetyczną – ochronę. Dlaczego to takie ważne? Ponieważ osłona żywych komórek przed działaniem substancji utleniających jest kluczem do naszego zdrowia, odporności, długowieczności i… urody. Zapobiega rogowaceniu i wysychaniu naskórka, opóźnia pojawienie się zmarszczek i przebarwień, a nawet łagodzi trądzik.

Zajadaj owoce, chrup warzywa

Gdy się opalasz, jedz dużo pomarańczowych, żółtych oraz ciemnozielonych  warzyw i owoców. Zawarte w winogronach, papai, melonach, brzoskwiniach, dyni, marchwi, czerwonej papryce składniki (np. bioflawonoidy  i beta-karoten) mają zbawienny wpływ na cerę!

Opalając się popijaj zieloną herbatę

Podczas upałów często zaparzaj sobie zieloną herbatę. Obecne w niej katechiny to silne środki przeciwutleniające.

You must be logged in to post a comment.