Krem cytrynowy

No comments yet

Łasuch powraca…

Łapcie przeekspresowy przepis na fajny deser, a może nawet całkiem poważny posiłek białkowy. Pyszne!

-200 g tłustego twarogu (ja używam „Twój ulubiony” z Carrefoura, bo ma najlepsze makro)

-4 łyżki stołowe śmietany 36%

-łyżka startej skórki cytrynowej (można kupić już gotową, albo dobrze wyparzyć, wyszorować cytrynę, a później samodzielnie zetrzeć skórkę)

-pokruszona laska wanilii/kilka kropel esencji waniliowej lub po prostu aromatu waniliowego

-erytrytol / stewia -ilość zgodna z waszymi kubkami smakowymi 😉

Twaróg ze śmietaną i słodziwem ubijamy na gładką, puszystą masę. Dodajemy skórkę cytrynową, wanilię lub jej substytut. Przekładamy do szklanych naczyń i schładzamy min.1 godz. w lodówce. Fajnie wygląda podane z kawałkami skórki cytrynowej na wierzchu. I smakuje jak… lato!

You must be logged in to post a comment.