Bezcukrowe i bezmączne ciasteczka

No comments yet

Z okazji kwietnia mam fajny przepis. Bo każdy powód jest dobry, żeby zjeść coś dobrego 😉 Ciasteczka amaretto!
Łapcie!

– 3 białka jaj
– 200 g mąki migdałowej
– 70 g erytrolu
– Pokruszona laska wanilii
– Szczypta soli
– Kilka kropel olejku migdałowego
– Kilka kropel czystego alkoholu

Ubijamy pianę z białek z odrobiną soli na sztywno. Dodajemy całą resztę i delikatnie mieszamy szpatułką. Jak najkrócej, do połączenia się składników. Szprycą( lub po prostu łyżką;) na wyścieloną papierem do pieczenia blachę nakładamy ok.1 cm porcje ciasta i do piekarnika z nimi!
Pieczemy w 180° do zarumienienia (ok.20 min).

Wcinamy.
Smacznego!

You must be logged in to post a comment.