Fritata z brokułami

No comments yet

trener-personalny-warszawa-dietetyk-trener-osobisty

Składniki:
4 jaja
1 szklanka ugotowanych brokułów
1 duża cebula pokrojona w cienkie plasterki
1/4 kg kapeluszy pieczarek pokrojone w cienkie plasterki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
4 łyżki masła
3 łyżki startego parmezanu
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Jak przygotować:
Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła. Podsmażyć cebulę i pieczarki na złoty kolor. Zdjąć z ognia. W osobnym naczyniu ubić jajka z sodą, solą i pieprzem. Dodać cebulę z pieczarkami i brokuły. Dobrze wymieszać. Na patelni rozpuścić pozostałe masło i wlać masę jajeczną. Tak poruszać patelnia, by zakryć całe dno. Smażyć, aż jaka zaczną się ścinać. Posypać parmezanem i smażyć na złoty kolor. zdjąć z ognia i pociąć na porcje.

Smacznego 😉

Jedno z moich ulubionych… 😀

You must be logged in to post a comment.