Ketogeniczna zupa serowa z boczkiem

No comments yet

Chcecie spróbować naprawdę męskiego dania? Proponuję zaszaleć z serową zupą ketogeniczną.
trener-personalny-warszawa-dietetyk-trener-osobisty

   Zupa ma intensywny aromat sera pleśniowego. Jeśli ktoś nie lubi sera pleśniowego, może go zastąpić taka samą ilością utartego cheddara.

Ilość węglowodanów w dwóch szklankach: 9,4 g.

Przepis na dwie szklanki:

• 2 łyżki masła
• 1 por(tylko biała część), przekrojony wzdłuż, dokładnie umyty i pokrojony w kostkę
• 1 szklanka pieczarek, pokrojonych w plasterki
• ½ szklanki kalafiora, drobno pokrojonego
• 1½ szklanki wywaru z kurczaka
• 70 g. pokruszonego sera pleśniowego
• 6 plasterków wędzonego boczku, usmażonych na chrupko i pokruszonych

W rondelku rozgrzać masło na umiarkowanym ogniu. Gdy się spieni, włożyć pory, pieczarki i kalafior. Od czasu do czasu mieszając, smażyć pod przykryciem przez pięć minut. Dodać wywar i zupę doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolny, zupę przykryć i gotować przez 10 minut.
Zupę przelać do pojemnika miksera. Dodać ser pleśniowy i miksować przez 1 minutę, aż będzie gładka. Przelać do talerzy, posypać boczkiem i podawać od razu.

You must be logged in to post a comment.